Tämä on yleinen ilmoitus. Sivuston ilmoitukset näkyvät sivuston jokaisella sivulla. Voit muokata sivuston ilmoituksia sivuston ohjausnäkymän kohdasta Ulkoasu > Mukauta > Ilmoitukset.

RSS-syöte

RSS-syötteen avulla voi nostaa esille muiden sivustojen julkaisuja.

RSS-syötteet

RSS-syötteen avulla voi tuoda sivustolle esimerkiksi hel.fi-sivuston tai muiden sivustojen uutisvirtaa. RSS-syötteelle tulee lisätä kuvaava otsikko sekä URL-osoite, josta julkaisut haetaan. RSS-syöte lisätään sivulle RSS-syöte-lohkon avulla.

Mikä on RSS-syöte?

RSS-syötteet välittävät verkkosivuilla julkaistavaa, yleensä usein päivittyvää sisältöä, kuten uutisvirtaa. RSS-lyhenne tulee sanoista Really Simple Syndication. Syötteessä näkyy julkaisujen otsikot ja julkaisuajankohdat. Syötteen julkaisun linkkiä klikkaamalla pääsee lukemaan koko julkaisun sivustolla, jossa se on alunperin julkaistu.

WordPress-sivuston RSS-syötteet

WordPress-sivustot muodostavat automaattisesti RSS-syötteen sivuston julkaisuista (artikkeleista). Lähtökohtaisesti WordPress-sivustojen RSS-syötteet ovat luettavissa, ellei niitä ole erikseen otettu pois käytöstä. WordPress-sivustojen RSS-syötteitä voi muodostaa myös suodattamalla artikkeleiden kategorian tai avainsanan mukaan.

Esimerkki: Liikelaitos Stara -sivuston RSS-syötteet

  • RSS-syöte sisältäen kaikki artikkelit: https://stara.hel.fi/feed/
  • RSS-syöte kategorian perusteella (uutinen): https://stara.hel.fi/kategoria/uutinen/feed/
  • RSS-syöte avainsanan perusteella (ilmasto): https://stara.hel.fi/aihetunniste/ilmasto/feed/

Huomioitavaa: RSS-syötteen URL-osoitteeseen vaikuttaa sivuston osoiterakenteen valinnaiset asetukset (Ohjausnäkymä > Asetukset > Osoiterakenne). Kategorioiden ja avainsanojen URL-osoitteille voi antaa oman etuliitteen, mikä vaikuttaa myös sivuston RSS-syötteiden URL-osoitteisiin.

Liikelaitos Staran uutiset

Sisällöt haetaan automaattisesti osoitteesta stara.hel.fi.

Helsingin kaupungin uutisten RSS-syötteet

Helsingin kaupungin uutisten RSS-syötteen URL-osoite on:

  • Suomenkieliset uutiset: https://www.hel.fi/fi/uutiset/rss
  • Ruotsinkieliset uutiset: https://www.hel.fi/sv/nyheter/rss
  • Englanninkieliset uutiset: https://www.hel.fi/en/news/rss

Alapuolella on esimerkki Helsingin kaupungin uutisten RSS-syötteestä.

Helsingin kaupungin uutisten suodatetut RSS-syötteet

Helsingin kaupungin uutisia on mahdollista suodattaa tietyn aihealueen, kaupunginosan ja kohderyhmän mukaan. Uutisten suodattaminen toimii ja-logiikalla eli uutisia voi suodattaa useamman aihealueen, kaupunginosan ja kohderyhmän mukaan. Jokaiselle aihealueelle, kaupunginosalle ja kohderyhmälle on määritetty oma numerotunniste, jonka avulla RSS-syötteen URL-osoite voidaan muodostaa.

Alapuolella on esimerkki Helsingin kaupungin asumisen uutisten RSS-syötteestä.