Tämä on yleinen ilmoitus. Sivuston ilmoitukset näkyvät sivuston jokaisella sivulla. Voit muokata sivuston ilmoituksia sivuston ohjausnäkymän kohdasta Ulkoasu > Mukauta > Ilmoitukset.

Galleria

Galleria-lohkon avulla voit esittää useasta kuvasta muodostuva kuvagalleria.

WordPressin Galleria-lohko mahdollistaa kuvien lisäämisen ja esittämisen galleriamuodossa sivustollasi. Galleria-lohkon avulla voit esittää kuvia visuaalisesti houkuttelevalla tavalla. Galleria-lohko tukee myös kevyttä valokuvien selausta, jossa käyttäjät voivat tarkastella kuvia suuremmassa koossa ilman, että heidät ohjataan toiselle sivulle.

Gallerian lisääminen ja muokkaus

  1. Kun olet haluamallasi sivulla tai artikkelissa, siirry sisältöalueelle ja klikkaa “+” -painiketta lisätäksesi uuden lohkon.
  2. Kirjoita hakukenttään “Galleria” ja valitse Galleria-lohko hakutuloksista.
  3. Nyt voit lisätä kuvia galleriaan kahdella tavalla:
    • a) Lataa kuvia: Voit ladata kuvia suoraan tietokoneeltasi tai muulta laitteeltasi valitsemalla “Lataa” ja etsimällä haluamasi kuvatiedostot.
    • b) Valitse mediakirjastosta: Voit lisätä jo aiemmin WordPressiin ladattuja kuvia valitsemalla “Mediakirjasto” ja valitsemalla sitten haluamasi kuvat galleriaan.
  4. Kun olet valinnut kuvat, ne näytetään galleriana lohkoeditorissa.
    • Voit järjestää ne haluamaasi järjestykseen klikkaamalla kuvaa ja painamalle nuolisymbolia.
    • Voit muokata kuvien kuvatekstejä. Huomaathan, että valokuvaajan nimi on tekijänoikeussyistä yleensä mainittava kuvan yhteydessä.
    • Muista lisätä kuvalle myös alt-teksti (vaihtoehtoinen teksti). Lue lisää mediakirjastosta, kuvatekstistä ja alt-tekstistä Kuva-lohkon ohjeista.
  5. Galleria-lohkon asetuksista voit määrittää lisäasetuksia. Asetukset löytyvät oikealla olevasta asetuspaneelista, kun koko Galleria-lohko on aktiivinen.
    • Sarakkeiden määrä: Voit näyttää kuvagalleria 1-6 sarakkeessa. Oletusasetus on kolme saraketta.
    • Valokuvan laajennustoiminto: Jos haluat, että valokuva avautuu klikattaessa suurempana, valitse kohdasta “Linkki kohteeseen” asetus “Mediatiedosto”. Kuva avautuu tällöin klikattaessa isompana, jonka jälkeen kuvia on mahdollista selata nuolisymboleja klikkaamalla.
  6. Muista tallentaa muutokset klikkaamalla “Päivitä” tai “Julkaise”.
Gallerialohkon asetukset

Esimerkkigalleria