Tämä on yleinen ilmoitus. Sivuston ilmoitukset näkyvät sivuston jokaisella sivulla. Voit muokata sivuston ilmoituksia sivuston ohjausnäkymän kohdasta Ulkoasu > Mukauta > Ilmoitukset.

Ylätunniste

Ylätunniste näkyy jokaisen sivun ensimmäisenä elementtinä ennen sisältöaluetta. Sivuston ylätunnisteeseen kuuluvat logo, sivuston nimi, valikot, kielivalikot, hakutoiminnallisuus ja murupolku.

Ylätunnisteen asetukset

Ylätunnistetta muokataan sivuston ohjausnäkymän kohdasta Ulkoasu > Mukauta.

Ylätunniste-välilehdellä voit määritellä ylätunnisteen asetukset. Haku-toiminnallisuuden ja kielivalikon voi tarvittaessa ottaa pois käytöstä. Suositus on kuitenkin, että Haku-toiminnallisuus on jokaisella sivustolla käytössä. Suosituksena on myös pitää murupolku näkyvissä sivustolla.

Linkkejä Helsingin kaupungin pääsivustolle ja palautekanavaan ei voi muokata tai poistaa käytöstä.

Video: Sivuston ylätunnisteen muokkaaminen

Videon tekstivastine

0:00 Vie hiiren osoitin vasemman valikon Ulkoasu-linkin päälle ja klikkaa auki Mukauta-alasivu.
0:08 Klikkaa auki Ylätunniste-välilehti.
0:14 Yleinen-välilehdellä voit valita näytetäänkö kaupungin logo ylätunnisteessa.
0:24 Muutokset tulevat näkyviin klikkaamalla Julkaise-painiketta.
0:34 Haku-välilehdellä voit valita näytetäänkö hakukenttä ylätunnisteessa.
0:43 Nostolinkki-välilehdellä voit muokata ylätunnisteen nostolinkkiä.
1:08 Kielet-välilehdellä voit valita näytetäänkö kielivalinnat ylätunnisteessa.

Murupolku

Murupolku (engl. breadcrumb trail) on käyttöliittymän navigointielementti verkkosivustolla. Se näyttää käyttäjälle selkeän polun, jossa sivu sijaitsee sivuston hierarkiassa. Murupolun avulla käyttäjä voi helposti navigoida alasivuilta aihealueen ylemmille sivuille.

Helsinki-teemassa murupolku määräytyy sivuhierarkian mukaan. Sivuhierarkia määritellään WordPressin Yläsivu-toiminnon avulla. Tällä toiminnolla kullekin sivulle voidaan määrittää yläsivu, jonka alle se hierarkisesti kuuluu.

Yläsivu asetetaan lohkoeditorin asetuspaneelista

Hyvä tietää murupolusta:

  • Murupolun voi ottaa käyttöön/poistaa käytöstä sivuston ohjausnäkymän kohdasta: ​Ulkoasu > Mukauta > Yleinen > Murupolku
  • Murupolku ja navigaatio eivät ole teknisesti yhteydessä toisiinsa. Jos siis merkitset tai muutat sivulle Yläsivun, tämä ei vaikuta suoraan sivuston navigaatiorakenteeseen muuten kuin murupolun osalta.
  • Murupolun ja navigaation tulisi olla yhtenäiset. Jos siis lisäät sivustolle alasivuja tai muutat sivuston hierarkiaa Yläsivu-toiminnon avulla, muista myös päivittää sivuston navigaatio vastaamaan uutta sisältörakennetta.
  • Murupolku ei näy sivuston etusivulla.

Sivun polkutunnuksen ja yläsivun muuttaminen muuttaa aina sivun verkko-osoitetta

WordPress-sovellus monitoroi sivuston sisältöjen verkko-osoitteiden muutoksia ja luo automaattisesti tarvittavia uudelleenohjauksia, joten verkko-osoitteiden muuttuminen ei välttämättä aiheuta ongelmia. On kuitenkin hyvä huomioida, että verkko-osoitteiden muutokset saattavat aiheuttaa joissakin tapauksissa rikkinäisiä linkkejä sivustolla.​

Sinua voisi kiinnostaa