Tämä on yleinen ilmoitus. Sivuston ilmoitukset näkyvät sivuston jokaisella sivulla. Voit muokata sivuston ilmoituksia sivuston ohjausnäkymän kohdasta Ulkoasu > Mukauta > Ilmoitukset.

Video

Video-lohkon avulla voit lisätä sivulle videon sivuston mediakirjaston kautta.

Upota- ja Youtube-lohkot poistuvat käytöstä elokuussa 2023

Vanhat Youtube-videoupotukset toimivat edelleen sellaisenaan sivuilla, mutta niitä ei voi muokata. Jatkossa Youtube-videoupotukset tulee tehdä Helsinki Video -lohkon avulla.

Tutustu Helsinki Video -lohkoon

Hyvä tietää videoista

Videoita voi lisätä sivulle mediakirjaston kautta (Video-lohko) tai Helsinki-kanavasta ja Youtubesta upottamalla (Helsinki Video -lohko). Suositus on, että videot lisätään upottamalla eikä mediakirjaston kautta, jotta sivuston koko ei kasva suurien videotiedostojen takia. Lisäksi videostriimaukseen erikoistuneet palvelut (Helsinki-kanava ja Youtube) pakkaavat videotiedostot verkkosivustoille sopiviksi. Ensisijainen vaihtoehto videoupotuksissa on aina Helsinki-kanava.

Tutustu videoupotuksiin

Videoille tulee lisätä kuvaava otsikko sekä kuvausteksti videon yhteyteen verkkosivuilla. Lisäksi videoiden tulee täyttää saavutettavuusvaatimukset (tekstitys) ja videoille tulee tarjota tekstivastine sivulla videon välittömässä yhteydessä. Jos tekstivastine on pitkä, niin siihen voi lisätä linkin. Jos tekstivastine tarjotaan esimerkiksi PDF-tiedostona, niin tiedoston tulee olla saavutettava.

Mediakirjaston video (Video-lohko)

Tämä on videon kuvausteksti. Mediakirjastossa asetettu videon kuvateksti ei näy tässä automaattisesti. Helsinki-kehystunnus (logo).

Helsinki-kanava-video (Upota-lohko)

Tämä on videon kuvausteksti. Videon lisääminen ulkoisesta lähteestä.

Youtube-video (YouTube-lohko)

Tämä on videon kuvausteksti. Helsinki – Hear more. Listen really, listen. Silence gives space for people.