Tämä on yleinen ilmoitus. Sivuston ilmoitukset näkyvät sivuston jokaisella sivulla. Voit muokata sivuston ilmoituksia sivuston ohjausnäkymän kohdasta Ulkoasu > Mukauta > Ilmoitukset.

Palautepainikkeet (Askem)

Palautepainikkeiden avulla voi kerätä suoraa asiakaspalautetta yksittäisiltä sivuilta sivuston jatkokehittämistä varten.

Tietoa palautepainikkeista

Jos palautepainikkeet otetaan käyttöön, niin ne näkyvät sivuston kaikilla muilla sivuilla paitsi etusivulla ja systeemisivuilla (hakusivu, 404-sivu). Palautepainikkeet eivät myöskään toistaiseksi näy artikkeleissa, mutta ne ollaan todennäköisesti ottamassa käyttöön artikkeleiden yhteydessä myöhemmin.

Palautepainikkeet näkyvät aina sivun viimeisenä elementtinä, eli alimpana sivun sisällöissä ennen alatunnistetta. Esimerkiksi tällä sivustolla on otettu palautepainikkeet käyttöön, ja löydät ne tämän sivun alaosasta. 

Palautepainikkeet eivät toimi kaikilla sivustoilla

Palautepainikkeet saa käyttöön vain hel.fi-verkkotunnuksessa (hel.fi/jotain) tai hel.fi-aliverkkotunnuksessa (jotain.hel.fi) toimivilla sivustoilla.

Toimi näin jos haluat ottaa palautepainikkeet käyttöön sivustolla

  1. 1
    Sivuston verkkotunnuksen lisääminen Askem-palveluun

    Pyydä että sivustosi verkkotunnus lisätään sallittujen verkkotunnuksien listalle Askem-palvelussa. Palautepainikkeet eivät toimi jos sivuston verkkotunnusta ei ole lisätty sallittujen verkkotunnuksien listalle.

    Pyydä sivuston verkkotunnuksen lisäystä Askem-palveluun Aleksi Saloselta tai Ella Hyväriseltä Teamsissä.

  2. 2
    Ota palautepainikkeet käyttöön

    Ota palautepainikkeet käyttöön sivuston ohjausnäkymän mukauttimen kautta.

    WordPress-ohjausnäkymä > Ulkoasu > Mukauta > Palautepainikkeet

  3. 3
    Pyydä käyttöoikeudet Askem-palveluun

    Pyydä tunnuksia oman osiosi pääkäyttäjältä tai Aleksi Saloselta Teamsissä.

    Lisätietoa Askem-palvelusta

  4. 4
    Seuraa sivuston palautetta

    Tarkastele sivuston palautteita säännöllisesti Askem-palvelun kautta. Valitse Askem-työpöydän näkymästä aktiiviseksi kohta Uusi hel.fi FI, Uusi hel.fi SV tai Uusi hel.fi EN riippuen siitä minkä kielisten sivujen palautteita haluat tarkastella.

    Kategorian avulla voi helposti suodattaa tietyn sivuston palautteita Askem-palvelussa. Jokaiselle sivustolle muodostuu automaattisesti oma kategoria Askem-palveluun sivuston verkkotunnuksen (esim. stara.hel.fi tai tyovaenopisto.hel.fi) perusteella. Insights- ja Reports-välilehdiltä voit suodattaa kategorian (esim. stara.hel.fi tai tyovaenopisto.hel.fi) perusteella minkä sivuston tietoja haluat tarkastella tarkemmin.

    Kirjaudu Askemiin

  5. 5
    Tilaa viikottainen tai kuukausittainen palauteraportti sähköpostiisi

    Voit tilata palauteraportin sähköpostiisi Askem-palvelun kautta kohdasta Settings > Email Reports > Create and subscribe to a new report.

    Tilaa kohdat Uusi hel.fi FI, Uusi hel.fi SV ja Uusi hel.fi EN. Lisäksi muokkaa tilattujen kohtien asetuksia valitsemalla minkä kategorian (esim. stara.hel.fi tai tyovaenopisto.hel.fi) palautteen haluat tilata sähköpostiisi ja kuinka usein (viikottain tai kuukausittain).

  6. 6
    Kehitä sivustoa palautteiden pohjalta

    Palautepainikkeiden avulla kerätystä datasta saat arvokasta tietoa ja kehitystarpeita sivuston loppukäyttäjiltä, ja palautteen perusteella kannattaa kehittää sivustoa siten, että se palvelee paremmin loppukäyttäjiä.