Tämä on yleinen ilmoitus. Sivuston ilmoitukset näkyvät sivuston jokaisella sivulla. Voit muokata sivuston ilmoituksia sivuston ohjausnäkymän kohdasta Ulkoasu > Mukauta > Ilmoitukset.

Teksti

Teksti-lohkojen avulla voit muotoilla sivun tekstisisältöä monipuolisesti.

Otsikko

Sivun otsikkorakenne kannattaa suunnitella huolellisesti. Sivun pääsisällön tulisi alkaa ensimmäisen tason H1-otsikolla, eli käytännössä sivun nimellä. Pääsisällössä ei tule käyttää muita H1-tason otsikoita. Otsikkotasoja ei saisi myöskään jättää välistä, eli H1-otsikkoa tulisi seurata aina H2-otsikko eikä H3-otsikko. H3-otsikon jälkeen voi kuitenkin käyttää uudestaan H2-otsikkoa. Otsikkorakennetta voi ajatella sivun sisällysluettelona, mikä voi helpottaa otsikkorakenteen suunnittelua ja tekemistä.

Oikeaoppisesti toteutettu otsikkorakenne parantaa tekstin luettavuutta, selkeyttää sivun rakennetta ja auttaa ruudunlukuohjelman käyttäjiä selaamaan sivua otsikkojen perusteella. 

Tämä on H2-otsikko

Tämä on H3-otsikko

Tämä on H4-otsikko

Tämä on H5-otsikko
Tämä on H6-otsikko

Kappale

Tässä on kappale-lohko. Leipätekstiä voidaan lihavoida, kursivoida tai alleviivata, jos on tarve. Tekstiin voi myös tarvittaessa lisätä tekstilinkkejä. Leipätekstin korostusta eri tavoin ei kuitenkaan suositella tai sitä tulisi käyttää hyvin harkiten, jotta tekstin luettavuus säilyy hyvänä. Esimerkiksi tekstin alleviivaus saattaa sekoittua helposti tekstilinkkiin. Linkit kannattaakin usein sijoittaa tekstikappaleen jälkeen erillisinä linkkeinä tai painikkeina tekstin luettavuuden parantamiseksi.

Linkkien muotoilu

Muotoilut linkkeihin, kuten erilaiset symbolit linkkitekstin jälkeen, tulevat automaattisesti linkin kohteen mukaan:

  • Ulkoisen linkin symboli muodostuu kun linkin URL-osoite johtaa sivuston ulkopuolelle (esimerkki: hel.fi)
  • Puhelin-symboli muodostuu kun linkki on puhelinnumerolinkki (esimerkki: tel:+35855555)
  • Sähköposti-symboli muodostuu kun linkki on sähköpostilinkki (esimerkki: mailto:esimerkki@hel.fi)