Tämä on yleinen ilmoitus. Sivuston ilmoitukset näkyvät sivuston jokaisella sivulla. Voit muokata sivuston ilmoituksia sivuston ohjausnäkymän kohdasta Ulkoasu > Mukauta > Ilmoitukset.

LiteSpeed Cache

LiteSpeed Cache on WordPress-portaalin sivustoilla käytettävä välimuistilisäosa. Se nopeuttaa sivuston toimintaa ja keventää palvelimen kuormaa.

LiteSpeed Cache on asennettu valmiiksi sivustollesi. Älä poista sitä käytöstä. Voit tarkistaa ohjauspaneelin Lisäosat-välilehdeltä, että LiteSpeed Cache on varmasti käytössä.

LiteSpeed Cache sisältää paljon asetuksia, jotka ovat pääosin hyvin teknisiä. Jätä siis oletusasetukset käyttöön, ellet ole varma mitä teet. Voit tutustua asetuksiin LiteSpeed Cachen omista käyttöohjeista.

Välimuistin tyhjentäminen

LiteSpeed Cache -lisäosa tyhjentää välimuistin automaattisesti kun teet sivustolle muutoksia. On kuitenkin mahdollista, että tietyissä tilanteissa lisäosa ei havaitse sivulle tehtyä muutosta, vaan tarjoilee välimuistista vanhentunutta versiota sivustosta.

Mikäli näin tapahtuu, voin manuaalisesti tyhjentää välimuistin työkalupalkista löytyvän kuvakkeen avulla seuraavasti:

  1. Kirjaudu WordPressiin ylläpitäjän tunnuksilla
  2. Vie hiiren osoitin kirjautuneen käyttäjän yläpalkista löytyvän LiteSpeed Cachen logon päälle. Logo on salmiakkikuvion kaltainen.
  3. Valitse asetuksista Purge all. Välimuisti tyhjennetään.
Kuva välimuistin tyhjentämisestä LiteSpeed Cachen pikavalikon kautta

Mihin välimuistia tarvitaan?

Välimuisti (cache) parantaa verkkosivuston suorituskykyä ja nopeuttaa sen latausaikoja. Välimuistiin tallennetaan valmiiksi generoituja sivuja, jotta ne voidaan tarjota nopeammin käyttäjille. Ilman välimuistia palvelin joutuu muodostamaan sivun jokaisella latauksella uudestaan mm. tietokannan tietojen perusteella. Tämä taas kuluttajaa palvelimen resursseja ja hidastaa sivun lautautumista.

Tässä muutamia yleisiä syitä, miksi WordPressin välimuistilisäosat ovat hyödyllisiä:

  1. Sivuston nopeutus: Välimuistilisäosat auttavat vähentämään sivuston latausaikoja ja parantamaan sen suorituskykyä. Kun sivun sisältö on tallennettu välimuistiin, käyttäjät voivat ladata sivun nopeammin.
  2. Vähentynyt palvelinrasitus: Välimuistilisäosat vähentävät tarvetta tehdä useita tietokantakyselyjä ja sivujen luontiprosesseja. Tämä auttaa sivustoa käsittelemään enemmän vierailijoita samanaikaisesti ilman liiallista rasitusta palvelimelle.
  3. Parempi skaalautuvuus: Suositut verkkosivustot, jotka saavat paljon liikennettä, voivat hyötyä välimuistilisäosista, koska ne auttavat sivustoa selviytymään kuormituksen kasvaessa.
  4. Parannettu SEO ja käyttäjäkokemus: Google ja muut hakukoneet pitävät nopeita sivustoja tärkeänä ranking-tekijänä. Nopeampi sivuston latausaika parantaa myös käyttäjäkokemusta ja vähentää sivuston hylkäysprosenttia.

Huolehdithan siis, että LiteSpeed Cache on asennettu ja käytössä sivustollasi.