Tämä on yleinen ilmoitus. Sivuston ilmoitukset näkyvät sivuston jokaisella sivulla. Voit muokata sivuston ilmoituksia sivuston ohjausnäkymän kohdasta Ulkoasu > Mukauta > Ilmoitukset.

Analytiikka (Matomo)

​WP-Matomo -lisäosalla mahdollistetaan sivuston kävijäseuranta.

Helsingin kaupungin uusi kaupunkiyhteinen verkkoanalytiikkajärjestelmä on Matomo. Järjestelmän toimittaa kaupungille ohjelmisto- ja palveluyritys Digia.

Matomon liittäminen sivustolle

Sivuston perustamisen yhteydessä Digialle lähetetään automaattisesti pyyntö Matomo-tilin luomiseksi sivustolle. Digia luo sivustoa varten seurantatunnuksen ja sivuston omistajlle käyttäjätunnuksen tilastopalveluun. Kun tunnus on luotu, niin WordPress-portaali asentaa Matomo-lisäosan automaattisesti käyttöön sivustolle. Sivuston kävijätilastot näkee tämän jälkeen suoraan sivuston ohjausnäkymässä.

Jos tilastotietoja ei kerry, niin tarkista Matomo-kävijäseurantaan liittyvät lisäosan asetukset WordPress-portaalin Matomo-kävijäseurannan ohjeen mukaisesti.

Ilmoittaudu Matomo-koulutukseen

Voit ilmoittautua koulutuksiin vapaasti Onni-koulutuskalenterin kautta, jonne pääset Intran työkaluista. Löydät koulutuksen kalenterista hakusanalla ”Matomo”.

Sivuston analytiikan seuraaminen

Matomon keräämää dataa sivustolta voi katsella sivuston hallintanäkymän kautta.

Ohjausnäkymä > WP-Matomo

Sivustokohtaisista Matomo-lisäosan asetuksista (Asetukset > WP-Matomo > Show Statistics) voi määrittää mitä dataa näytetään Matomo-välilehdellä (Ohjausnäkymä > WP-Matomo).

Sivuston omistaja saa halutessaan Digialta kirjautumistunnukset ja käyttöohjeen laajempaan Matomon keräämien tietojen tarkasteluun. Lähetä pyyntö: support@digiaiiris.com. Vastauksena Digialta lähetetään kirjautumistunnukset.

Kirjautuminen laajempaan käyttäjäseurannanpalveluun tapahtuu osoitteessa: digiaiiris.com. Oman sivustosi löydät Kaikki sivustot -välilehdeltä tai hakutoiminnon avulla.

WP-Matomo
Kuvakaappaus WP-Matomon näkymästä.

Toimi näin jos Matomon tiedot eivät näy sivuston hallintanäkymässä

Jos sivustolle ei ole muodostunut Matomo ID:tä, niin sivuston omistaja voi pyytää uuden avauspyynnön lähetystä Digialle. Jos sivuston kävijätiedot eivät näy WP-Matomo välilehdellä, niin tarkista lisäosan asetukset WordPress-portaalin Matomo-kävijäseurannan ohjeen mukaisesti.